Het Walkwartier zoals het er in 2023 moet uitzien Van Wanrooij Projectontwikkeling

Enorme belangstelling voor appartementen Walkwartier in Oss

De appartementen in de nieuw te bouwen woontoren in het Walkwartier in Oss zijn bijzonder in trek. Dat is nog eens gebleken nu de voorinschrijving officieel van start is gegaan.

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 17 mei melden. In het project komen 131 appartementen, waarvan 68 koopappartementen in de woontoren. De inschrijving gaat via een website van Van Wanrooij Projectontwikkeling.

‘Website bijna ontploft’

Hendrik Hulscher van Van Wanrooij heeft de afgelopen jaren niet zo’n grote respons meegemaakt: “Het is echt ongekend hoe er is gereageerd en dat geeft wel aan hoeveel mensen er op een woning zitten te wachten. Vooral de goedkopere appartementen kregen enorm veel belangstelling, daar is de site bijna door ontploft. Maar de grote interesse geldt eigenlijk voor alle prijsklassen.” 

Ook bij Van der Krabben in Oss was het donderdag topdrukte, zo zegt een medewerkster van het makelaarskantoor: “Er werd hier de hele dag volop gebeld door mensen die interesse hebben in de appartementen. Geen verrassing eigenlijk want de vraag naar nieuwe woningen in Oss is erg groot. Ook bijvoorbeeld voor nieuwe woningen in de Oijense Zij is veel belangstelling.”

Voorrang bij toewijzing

In de voorinschrijving voor het Walkwartier kunnen gegadigden een account aanmaken en aangeven in wat voor soort appartement ze interesse hebben. De definitieve inschrijving is begin juni en de voorinschrijvers krijgen voorrang bij de toewijzing van de appartementen. De prijzen voor de verschillende soorten appartementen lopen uiteen van 205.000 tot 570.000 euro. Van het penthouse op de 15e verdieping is de prijs nog niet bekend. 

Het project Walkwartier wordt uitgevoerd op de locatie van de oude V&D en omgeving. Behalve woningen komen er winkels en horeca en een centrale plek voor diverse culturele instellingen.