advertentie Banner SNLR.nl

Enorme lijst met extra terrassen Den Bosch

Waar kun je vanaf maandag in de gemeente Den Bosch weer eens terecht op het terras? Opties lijken er inmiddels genoeg.

De gemeente heeft een lijst met alle uitbreidingen samengesteld. Volgens de gemeente is er overeenstemming met bijna alle ondernemers over hoe de extra terrasruimte per 1 juni georganiseerd kan worden. Veel aandacht was er al voor de extra terrassen en het paviljoen voor de Korte Putstraat die op de Parade komen. En ook de verlengde terrassen op de Markt waren al aangekondigd.

Van steiger tot rooftopbar

In de Kerkstraat, Karrenstraat en Stoofstraat mag de horeca in de lengterichting extra zitplaatsen maken. De Korenbrugstraat wordt een eenrichtingsstraat met een vrije looproute van vier meter breed. De rest van de straat wordt terras met zitgelegenheid. In de Visstraat komt in ieder geval meer ruimte aan de Brede Haven. Ook op de steiger aan de Brede Haven komt een extra terras. Het gehele Kardinaal van Rossumplein wordt een terras voor café De Unie en op het dak van de parkeergarage Wolvenhoek komt een rooftopbar. In de Sint Janstuin mag een collectief van ondernemers een gezamenlijk terras maken.

Veel locaties

Op het plein bij het Jeronimus Bosch Art Center is extra terrasruimte voor twee ondernemers. Die extra ruimte komt er ook op het Wilhelminaplein, Fonteinpleintje, Heetmanplein, Hinthamereinde, de Empelsedijk, Hinthamerpromenade, Hinthamerstraat, Hoflaan, Koningsweg, Koninginnelaan, Leeghwaterlaan, Hofvijver, Stoofstraat, Stationsweg, Tramkade en Wolvenhoek. In de Ridderstraat, Krullaartstraat en Fonteinstraat mogen ondernemers na sluitingstijd van de winkels hun terras uitbreiden in de lengterichting.

Ook buiten het centrum

Niet alleen in de stad komt er uitbreiding, dat gaat ook gebeuren bij de Blauwe Sluis in Gewande, café Treurenburg in Maaspoort en Stadsboerderij Eygentheids. In Rosmalen komt er meer ruimte voor de horeca op de Driesprong en Dorpsstraat, behalve op de marktdagen. Ook komt er extra terrasruimte op de Groote Wielenlaan, Pastoor Thiellaan, Raadhuisstraat, Schoolstraat en Sparrenburgstraat. In Vinkel krijgen de Brugstraat en Vinkelsestraat extra ruimte en in Nuland de Kerkstraat.

Meedenken

De gemeente gaat vanaf maandag kijken hoe het gaat lopen met de terrassen. Er wordt ‘meegedacht’ met ondernemers die op basis van de eerste ervaringen de terrassen willen aanpassen of die nieuwe mogelijkheden zien.