Entertainers zetten ouderen in het zonnetje

Binnen zitten en niet naar buiten gaan vanwege corona is geen pretje. Gelukkig zijn er muzikanten en artiesten die voor vermaak zorgen.

Ineens stond hij daar zaterdagmiddag voor verzorgingstehuis Heelwijk in Heesch. Strakke zwarte kuif, gitaar om de schouder en de microfoon aan de mond. Spontaan gaf zanger Mick van Haaren een optreden. “Ik werd wakker en ik had een stuk minder te doen deze periode. Op social media zag ik al muzikanten die een optreden gaven. Waarom zou dat niet in Heesch kunnen?”, vraagt Van Haaren zich hardop af.

De Heesche zanger kreeg na het optreden veel positieve reacties. “Onnoemelijk veel. Het applaus, maar natuurlijk ook op social media. Ik heb heel veel lieve berichtjes gehad.”

Niet alleen in Heesch werden ouderen in het zonnetje gezet. Jofri Boekschooten bezocht maandag diverse plekken in Uden, Heesch , Den Bosch, Berghem en Veghel. Bij zich had hij zijn draaiorgel, waar vrolijke muziek uitkomt. “Heel leuk, heel dankbaar”, zegt hij over de reacties die hij in Uden kreeg van bewoners van Dichterbij.

 

Door de ramen zag ik wel dat mensen aan het dansen waren. Dat was fijn

Mick van Haren

Apart
Normaliter reist Boekschooten rond met Magic Circus, maar vanwege het coronavirus zijn er geen voorstellingen. “Ik heb een hekel aan thuis zitten. Ik dacht: laat ik iets leuks doen voor de omgeving, voor de mensen”, zegt Boekschooten. Ook Van Haaren, zanger van The Velvet Roses, ondervindt problemen door het coronavirus. Optredens van de band zijn geannuleerd. Op deze manier op afstand optredens is voor beide mannen dan ook apart.

“Dit is voor mij heel anders. Ik werk heel veel een-op-een met mensen. Dat gaat nu niet en daarom doe ik het nu op deze manier”, doelt hij op het muziek maken van afstand. “Je staat natuurlijk een beetje op afstand. Mensen zaten binnen en ik stond buiten. Dat is nieuw, maar door de ramen zag ik wel dat mensen aan het dansen waren. Dat was fijn”, aldus Van Haaren.

advertentie

Lees ook deze artikelen