advertentie Banner SNLR.nl

Heroes Den Bosch

Eredivisie-basketbalclubs tegen competitiestart zonder publiek

De negen basketbalclubs in de Eredivisie - de klasse waarin ook Heroes Den Bosch actief is - hebben unaniem besloten om in het nieuwe seizoen niet zonder publiek te spelen.

Dat meldt de Dutch Basketball League (DBL), de leiding van de Eredivisie, naar aanleiding van de ledenvergadering die op 2 mei plaatsvond. “Spelen zonder toeschouwers past niet bij het basketbal. Clubs spelen voor het publiek”, aldus de DBL.

In de zoektocht naar manieren om het nieuwe seizoen te beginnen binnen de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, bestond ook de mogelijkheid om wedstrijden zonder publiek te spelen. Maar die optie is dus door de negen clubs van tafel geveegd.

Leaguepass
Wel wordt er onderzocht of het mogelijk is om slechts een deel van het gebruikelijke toeschouwersaantal toe te laten. In dat geval kunnen fans door middel van een zogeheten ‘leagepass’, mogelijk vanuit hun eigen huis de live-wedstrijden volgen. Pas wanneer er meer duidelijkheid is over hoe de nieuwe competitie eruit gaat zien, maakt de DBL daar meer over bekend.

Scenarios
Het is nu bijvoorbeeld nog helemaal niet duidelijk wanneer het nieuwe Eredivisie-seizoen van start gaat. De DBL heeft wel verschillende scenarios voorbereid om in de laatste drie maanden van 2020 te beginnen. Afhankelijk van de planning van de competitiestart, kan de competitie inclusief play-offs doorlopen tot medio juli 2021.

Halverwege maart beëindigde de DBL per direct het lopende Eredivisie-seizoen, zonder daarbij een kampioen aan te wijzen. New Heroes eindigde daarom het seizoen 2019-2020 als derde, achter Landstede Hammers en Donar.