Eredivisieseizoen Olympia '89/DOS '80 begint thuis

Het debuut van Olympia '89/DOS '80 in de Eredivisie is op zaterdag 31 augustus. De handballers spelen dan in eigen huis tegen WHC-Hercules, blijkt uit het conceptprogramma van de NHV.

De Ossenaren handballen hun eerste duel op het hoogste Nederlandse niveau tegen een mede-promovendus. WHC-Hercules uit Den Haag werd kampioen van de eerste divisie. Dit seizoen speelde Olympia nog gelijk in Den Haag, terwijl het in eigen huis verloor.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen is een week later, op 7 september tegen Volendam 2. Belangrijk voor de ploeg van coach Frans van Erp is het enige Brabantse onderonsje. Tachos komt op 19 oktober naar Oss.  Op 15 februari is de uitwedstrijd in Waalwijk.

Na het uitduel bij BFC, een oude bekende uit de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017, op 21 december heeft Olympia meer dan een maand pauze. De hele maand januari staat er geen wedstrijd op het menu. Hierna volgt de tweede seizoenshelft. 

Fusieclub Olympia '89/DOS '80 verzekerde zich vorige week van promotie naar het hoogste niveau, door Bevo 2 in de play-offs te verslaan.

advertentie

Lees ook deze artikelen