advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ergernis om rondzwervende mondkapjes rond Bernhoven: 'Je wordt er letterlijk doodziek van'

Na een bezoek aan ziekenhuis Bernhoven belanden de gebruikte mondkapjes veelal op straat. Tot grote verbijstering van de Udense afvalbestrijder Dick van Steijn. Hij vist er iedere ochtend meer dan twintig uit het plantsoen en vindt het bizar dat dat juist op deze plek gebeurt.

Van Steijn maakt drie ochtenden in de week een ronde langs het ziekenhuis. Na een klacht van de gemeente heeft hij tegenwoordig zijn handen vol aan het opruimen van gedumpte mondmaskers."Ik was stomverbaasd, in deze omgeving, in deze tijd, terwijl iedereen weet wat het hier heeft aangericht, dat is te gek voor woorden. Er hebben hier mensen letterlijk en figuurlijk liggen vechten om hun leven. Wie weet zitten er in zo'n mondkapje virusdeeltjes en die loop ik dan op te rapen en in een plastic zak te doen."

Veel collega’s van Van Steijn zitten in een risicogroep en durven het daarom niet aan om met de knijper op zoek te gaan naar de mondmaskers. Hijzelf springt daarom graag in de bres, maar hoopt dat het over een tijdje niet meer nodig is. "Neem een apart plastic tasje mee, doe daar dat mondkapje in en in de prullenbak ermee."