Eurovisiedroom Den Bosch voorbij, misschien nog wel samenwerking

Het Eurovisie Songfestival komt niet naar Den Bosch. De organisatie van het songfestival ziet wel mogelijkheid om op andere manieren samen te werken. 

De organisatie heeft dinsdag bekend gemaakt dat in de strijd om wie de gaststad wordt van het evenement Maastricht en Rotterdam nog overblijven.

Financiën en aantal bedden grootste probleem 
De selectiecommissie werd in de keuze voor Maastricht en Rotterdam ondersteund door technische experts en de European Broadcasting Union (EBU). Naar aanleiding hiervan heeft de selectiecommissie geconstateerd dat twee van de vijf steden een inhoudelijk sterker bid hebben ingediend. Beide steden beschikken over een locatie waarin zowel de TV-shows als het volledige event goed kan worden georganiseerd. Daarnaast is er voldoende accommodatie beschikbaar in de stad en de regio, ligt er een goed plan voor de vele side-events en is er bereidheid een substantiële (financiële) bijdrage te leveren om de kosten van locatie (huur, inrichting faciliteiten, beveiliging, etc.) te dragen.

Hoewel de drie andere steden Arnhem, ’s-Hertogenbosch en Utrecht op hoofdlijnen voldeden aan de voorwaarden die vooraf zijn gesteld, scoorden zij lager op de zwaarwegende criteria geschiktheid van locatie, beschikbaarheid accommodatie en (financiële) bijdrage.

Wel samenwerking met Den Bosch
Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival: "Het enthousiasme waarmee de afgevallen steden zich hebben ingezet om het Eurovisie Songfestival 2020 naar de stad te halen biedt ook kansen. We spreken de komende maanden graag met de steden over hoe we hen kunnen betrekken bij het evenement in mei volgend jaar. Juist omdat we de wens hebben om heel Nederland het Eurovisie Songfestival mee te laten beleven." De gemeente zegt in een reactie:  "' De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil graag betrokken blijven bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 om van dit bijzondere evenement in Nederland een groot feest te maken."

Reactie burgemeester Mikkers en wethouder Mike van der Geld
Vanaf hun vakantieadres reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld teleurgesteld op de uitslag. ‘Samen met onze partners, de directie van de Brabanthallen, de provincie Noord-Brabant en Visit Brabant, hadden we in korte tijd een kwalitatief goed bidbook opgesteld. Ons boek sprankelde door de inhoud en was onderbouwd met een solide financiële basis." 

De organisatie streeft ernaar om de uiteindelijke gaststad in de loop van augustus bekend te maken.

advertentie

Lees ook deze artikelen