advertentie Banner SNLR.nl

Evenementendirecteur wil songfestival naar Den Bosch halen

De songfestivallobby is begonnen want waar vindt het evenement plaats nu Nederland na 44 jaar weer het gastland is? Als het aan directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma Jeroen Dona ligt, wordt het de Brabanthallen.

“Wij denken dat wij hier een fantastische accommodatie hebben die geschikt is voor het Eurovisie Songfestival”, zegt Dona. Met de nieuwste hal erbij gaat het om een evenementenlocatie van 60.000 vierkante meter. Dona is ervan overtuigd dat de Brabanthallen aan het behoorlijke programma van eisen van het festival voldoet.

Dona: “Dat begint natuurlijk met een grote zaal waar fans en toeschouwers uit heel Europa terecht kunnen. Daarnaast is hier genoeg ruimte voor bijvoorbeeld 41 kleedkamers voor alle zangers en zangeressen en persruimtes voor de meer dan honderd journalisten die bij het evenement betrokken zijn."

De Rockacademie in Tilburg, kennis- en innovatiestad Eindhoven en cultuurstad Den Bosch: prachtig Brabants gebied om het Eurovisiesongfestival neer te zetten

• Jeroen Dona

Na de winst van Duncan Laurence stelden VVD, CDA, GroenLinks, D66 en PvdA de vraag aan het provinciebestuur om het Eurovisie Songfestival te halen. “We moeten vooral niet vergeten dat Laurence uit Tilburg komt”, zegt Dona. “Met de rockacademie daar, Den Bosch als cultuurstad en Eindhoven waar techniek en innovatie kernwaarden zijn, hebben we een prachtig Brabants gebied om het festival neer te zetten.”

Dona vroeg maandag het gemeentebestuur om steun. Een woordvoerder van de gemeente kon dinsdagmiddag nog niet reageren op de vraag of Den Bosch het organiseren van het festival in overweging neemt.