advertentie Banner SNLR.nl

Ex-coronapatiënt: 'Ik voel me in de steek gelaten'

De nazorg voor ex-coronapatiënten is nog niet erg best, want patiënten wachten nog steeds op nazorg. "Voor mij is er nog niets gebeurd."

Samantha Schellen uit Oss is ruim tien weken geleden ontslagen uit ziekenhuis Bernhoven, maar volledig hersteld van corona is ze niet. "Ik ben nog steeds heel moe, kortademig en ik voel me af en toe benauwd. De oude ik is nog niet terug", vertelt ze zaterdagavond in Focus waar ze samen met arts Esther Cornegé te gast is.

Tekst loopt door onder video

Het Corona Support Team van Bernhoven heeft ex-coronapatiënten gecontacteerd om over te gaan op de nazorg, maar nog niet alle ex-coronapatiënten zijn aan de zorg toegekomen. "Dat supportteam heeft mij gebeld. Daar is het eigenlijk bij gebleven. Ze zouden mij een lijst sturen om de behoefte voor nazorg na te gaan. Die lijst heb ik nog niet gehad, dus voor mij is er nog niets gebeurd. Ik voel me een beetje in de steek gelaten."

Helft
Cornegé, die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis leiding gaf aan de vier corona-afdelingen, herkent de klachten van ex-coronapatiënten. "Van alle patiënten die bij ons in het ziekenhuis hebben gelegen, hebben we de helft al gezien op de polikliniek. We horen veel over vermoeidheid en concentratieproblemen. Mensen dat ze nog niet op hun oude niveau zijn."

Fysio
Om toch coronanazorg te krijgen, is Schellen een behandeling gestart bij de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de coronanazorg. "Ik ben daar sinds kort. Ik ben geschrokken welke impact corona op mijn lichaam heeft gehad. Ik ben veel spierkracht, conditie, uithoudingsvermogen en longinhoud verloren."

Schellen realiseert zich dat ze mondig is en slim genoeg is om zelf te zoeken naar coronanazorg, maar ze beseft dat niet iedereen in staat is om dit te doen. "Daarom mag Bernhoven wel een beetje opschieten."

Binnenkort verschijnt op deze website en in het journaal een reactie van Bernhoven.