Extra aandacht voor de horeca tijdens Fairtrade week

Van 8 tot en met 16 mei is het landelijke Fairtrade week, waaraan de gemeenten Oss, Bernheze en Uden deelnemen. Deze keer staat de week in het teken van de horeca. Met aandacht voor fairtrade, biologisch, lokaal en vegan voedsel.

Wethouder Joop van Orsouw: "Gelukkig is er weer meer mogelijk voor de horeca. Bestel lokaal bij jouw favoriet en ondersteun lokale horecaondernemers in Oss en de kernen. Die bereiden menu’s waarbij aandacht is voor Fairtrade, biologisch, lokaal en vegan en gebruiken daarbij ingrediënten die bijdragen aan een duurzamere wereld."


Sinds 2013 zijn Oss en Uden een Fairtrade Gemeente. Ook Bernheze draagt sinds 2016 deze titel. De drie gemeenten gebruiken zelf fairtrade producten, maar ook een groot aantal winkels en de horeca in Oss bieden zulke producten aan en gebruiken Fairtrade producten zoals koffie, thee en suiker op de werkvloer.

Lokale producten

Als consument kun je meer impact hebben door een lokale boer te steunen. Produceert die bio, des te beter. Wanneer lokale landbouw geen optie is, denk dan aan Fairtrade. De meeste Fairtrade zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. Lokale alternatieven zijn er dus niet”, aldus Global Goals.