De ondertekening van het Osse Sportakkoord (2019)

Extra budget voor sportclubs uit Oss die zijn gaan samenwerken

Vijf verenigingen uit de gemeente Oss hebben de afgelopen weken stimuleringsbudget toegewezen gekregen. De clubs voldoen aan de ambities uit het Osse Sportakkoord door vooral de samenwerking op te zoeken.

Alle vijf de initiatieven hebben recht op een cheque ter waarde van 250 euro. Die worden door de coronamaatregelen later door wethouder van sport Kees van Geffen uitgereikt. 

Initiatieven

Yogaland uit Oss houdt lessen in de buitenlucht en werkt hiervoor samen met de Osse korfbalvereniging DOT. Ook is er een samenwerking met Fit Tribe Community om meer mensen in beweging te krijgen. 
De Osse Zwem- & Poloclub Arethusa is online work-outs gaan verzorgen met Medifit Oss en biedt zwemtrainingen aan in het buitenbad van AquaAltena in Andel. 
Tennis Opleiding Gewest Oss (TOGO) werkt samen met verschillende aanbieders op Sportpark de Rusheuvel voor mensen met een beperking, waarbij tennis centraal staat. Alle sporters en vrijwilligers mogen een keer 'sporten bij de buren' om elkaar beter te leren kennen.
Voetbalclub O.S.S. '20 heeft ook aandacht voor mensen met een beperking. De vereniging organiseert een ontmoeting en wil vaker samenwerking zoeken met andere aanbieders op De Rusheuvel. 
Turnoss krijgt ook een vergoeding om turnlessen in de buitenlucht te verzorgen en activiteiten te organiseren in de coronaperiode, zoals een fietstocht en een taartbak-actie.

Nieuwe initiatieven kunnen zich melden bij het Sport Expertise Centrum om ook aanspraak te maken op een stimuleringsbudget.