advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Extra investering in onze regio door Regio Deal Noordoost-Brabant

Minder leegstand in winkels, verduurzaming van de landbouw en groeimogelijkheden voor banen. Dat is nu mogelijk dankzij de Regio Deal Noordoost-Brabant.

Meer dan 40 miljoen wordt geïnvesteerd in de leefbaarheid en welvaart in Noordoost-Brabant. Deze investering komt vanuit het Rijk, de regio en het bedrijfsleven. Hiermee worden in totaal 17 regionale projecten gesteund. En dat allemaal binnen het kader 'goed leven, fijn wonen en anders werken'. Het Rijk stelt 10 miljoen euro beschikbaar en 18 miljoen komt van gemeenten, waterschappen en de provincie.

Burgemeester Jack Mikkers vindt Noordoost-Brabant een economisch sterke regio met hechte sociale verbanden: "Ook in deze coronatijd is het ons gelukt veel voor elkaar te krijgen. Samen. Dat typeert ons als regio." De burgemeester durft dan ook te stellen dat de regionale samenwerking in de afgelopen maanden een groeispurt heeft doorgemaakt. "In het belang van de inwoners en bedrijven in onze regio willen we deze groei doorzetten."

De partners van deze Regio Deal zijn AgriFood Capital, Noordoost-Brabant Werkt, de provincie, het Rijk en de regio Noordoost-Brabant.