advertentie Banner SNLR.nl

Extra inzet handhavers tijdens paasweekend

De gemeenten Oss en Bernheze houden tijdens de paasdagen scherp toezicht op naleving van de corona-richtlijnen.

“We zetten dit weekend extra koppels handhavers in”, zegt de Osse burgemeester Wobine Buijs tegen Dtv Nieuws.

In de gemeenten Oss en Bernheze zijn tot vrijdagochtend 13 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niets aantrokken van de richtlijnen rondom afstand houden en samenscholing. 327 mensen kwamen er van af met een waarschuwing. De cijfers gelden voor Oss en Bernheze samen, omdat de gemeenten gezamenlijk optrekken bij de handhaving.

Gezien deze cijfers durft Buijs te stellen dat inwoners van Oss zich over het algemeen goed aan de corona-richtlijnen houden. Desondanks gaan politie en boa’s tijdens de paasdagen scherp toezicht houden, omdat de burgemeester vreest dat gezien het mooie weer veel mensen eropuit willen trekken. Dat kan volgens haar, zolang mensen afstand houden en de drukte niet opzoeken. Volgens Buijs gaat het nog weken duren voordat er sprake kan zijn van versoepeling van de corona-maatregelen.

Buijs legde vorige week haar taken tijdelijk neer omdat ze zelf vermoedelijk besmet was geraakt met het coronavirus. Inmiddels is ze volledig hersteld en heeft ze al haar taken weer op zich genomen.

Kijk voor een interview met burgemeester Buijs over de coronamaatregelen vrijdagavond vanaf 19 uur naar de uitzending van Dtv Nieuws.