Extra kunstlessen voor Veghelse scholieren

Leerlingen van het Fioretti College en het Zwijsen College in Veghel hebben komend schooljaar de keuze om deel te nemen aan speciale kunstklassen. De scholen gaan samenwerken met de Veghelse CHV Academy, een organisatie die kinderen op vroege leeftijd in contact wil laten komen met kunst en cultuur.

Het kunstprogramma zal op beide scholen 30 weken beslaan. Op het Fioretti college kunnen leerlingen hun ‘talenturen’ gebruiken om lessen te volgen op het gebied van dans en theater. Daarnaast start er op het Zwijsen College een pilot met een kunstklas in de brugklas en 2-3 havo. Wanneer dit aanslaat, krijgt de kunstklas een vaste plaats in het curriculum.

“Door deze samenwerking maken onze leerlingen kennis met andere vormen van kunst en cultuur dan dat wij tijdens onze reguliere lessen aan kunnen bieden", zegt adjunct-directeur Paul van Asseldonk van het Zwijsen College. Ook wethouder Menno Roozendaal van Meierijstad is blij met de extra kunstlessen: "Ik ben trots op de sterke verbinding tussen de cultuursector en het onderwijs in de gemeente."