advertentie Banner SP Website

Een eerder cultuurprotest bij het Provinciehuis

Extra provinciesteun voor Lievekamp, Markant en Blauwe Kei

Theater De Lievekamp in Oss, Markant in Uden en de Blauwe Kei in Veghel kunnen ieder een bijdrage van zo’n 50.000 euro aan coronasteun tegemoet zien van de provincie.

Ze behoren tot de middelgrote theaters in Brabant waarvoor in totaal zo’n 7 ton beschikbaar is.

Gedeputeerde Wil van Pinxteren van onder meer cultuur: “Door de coronacrisis is voor een flink aantal Brabantse theaters de noodzaak van provinciale steun groot. Vorig jaar hebben we €2 miljoen coronasteun gereserveerd voor de vitale Brabantse regionale culturele infrastructuur. Al eerder gaven we €1,3 miljoen provinciale subsidie aan 19 grote culturele instellingen. Dit geld is matching voor de rijksgelden, en ook de gemeenten waar de betreffende instellingen gevestigd zijn dragen bij. Voor de middelgrote Brabantse theaters stellen we nu de resterende 7 ton op korte termijn beschikbaar via een subsidieregeling. Dat komt neer op ruim 50.000 euro per theater.”

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen coördineert het brede provinciale pakket aan maatregelen rondom de coronacrisis:“Deze maatregelen zorgen voor behoud van banen bij de betrokken instellingen en hun toeleveranciers, niet alleen op de korte maar ook op de langere termijn. Zo zorgen we ervoor dat Brabant sterker uit de crisis komt.”