advertentie Banner SNLR.nl

Extra tent voor opvang patiënten bij Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch plaatst bij de ingang van de spoedeisendende hulp/huisartsenpost een tent plaatsen om sneller te kunnen helpen.

 In navolging van andere ziekehuizen is een tent geplaatst omdat het ziekehuis verwacht dat het aantal coronapatiënten komende week verder zal stijgen.

De tent is zowel bedoeld voor de opvang van patiënten met corona-klachten als patiënten die andere spoedzorg nodig hebben, al worden deze wel strikt gescheiden.

Bij de ingang van de tent moeten patiënten zich melden. Een medewerker vraagt of ze last hebben van hoesten, verkoudheid, keelpijn of koorts. Als dit het geval is wordt de patiënt in een aparte ruimte ontvangen en verzorgd. Ze worden gescheiden van patiënten die geen corona-gerelateerde klachten hebben.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis volgt hiermee voorbeelden van andere ziekenhuizen in de regio zoals het Bernhovenziekenhuis in Uden.

De tent staat al bij de ingang van het JBZ en zal zo snel mogelijk in gebruik worden genomen. Het ziekenhuis benadrukt nogmaals dat mensen met klachten niet naar het ziekenhuis moeten komen maar hun huisarts moeten bellen.