Fair Fashion thema van Osse Fairtradeweek

Een eerlijke kledingindustrie, ofwel Fair Fashion, dat is van 24 oktober tot en met 1 november het thema van de Fairtradeweek in Oss.

In die week brengen organisaties, bedrijven, supermarkten, (wereld)winkels en Fairtrade gemeenten zoals Oss eerlijke handel extra onder de aandacht.

In Oss wordt op 27 oktober een webinar over Fair Fashion gehouden die iedereen via internet kan volgen. Spreker daar is Karen Kammeraat. Zij is oprichter van eerlijkwinkelen.nl en auteur van het boek ‘Gewoon goed’. Ook Marjolein van de Donk van Stichting Global Goals Oss komt aan het woord. Zij coacht mensen die geen zin meer hebben in de ‘fashion-ratrace’.

'Bewust worden van kleding'

Global Goals Oss wil vooral jongeren bewust maken van de impact die hun kledingkeuze heeft voor mens en milieu. Kleding van zogeheten fast fashionketens wordt in grote hoeveelheden geproduceerd in landen als Bangladesh en Vietnam en vaak onder slechte werkomstandigheden. Door de uitbraak van het coronavirus is de situatie nog slechter geworden.

Global Goals Oss roept mensen dan ook op om vaker een kledingstuk te kiezen dat op een eerlijke en duurzame manier voor mens en milieu is gemaakt.