advertentie Banner SNLR.nl

Familie Joey D.: ‘Dit is een onvoorstelbare wanhoopsdaad’

De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij van dinsdag tussen de Rosmalense Joey D. (27) en de politie. De familie van D. laat weten tussen hoop en vrees te leven, nu D. in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

 

Dat laat zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers weten in een brief namens de familie. “Het onvoorstelbare is gebeurd. De nachtmerrie waarin hij in 2015 als 22-jarige is beland, heeft Joey gaandeweg in zijn greep gekregen”, schrijft Kuijpers.

“De vrijspraak van de rechtbank bracht opluchting, maar daarna ging bij hem het gevoel overheersen dat hij koste was het kost de schuld in de schoenen moest krijgen.” Volgens Kuijpers heeft die angst D. opgebroken. “Emotioneel kon hij het in hoger beroep jaren voortslepende proces niet dragen en dat bracht hem steeds verder van de realiteit. Naar het zich nu laat aanzien, heeft dit tot een onvoorstelbare wanhoopsdaad geleid”, zegt de advocaat namens de familie.

De rijksrecherche doet onderzoek naar de gebeurtenissen. Er is een cassatieberoep ingesteld p, de uitspraak van het Gerechtshof aan te vechten. Dat betekent dat D. onschuldig wordt gehouden tot er een definitieve uitspraak is.