Familie Van de Burgt 50 jaar in kantine UDI'19; 'Dit is mijn tweede thuis'

Jan van de Burgt werd in 1969 de eerste beheerder van de kantine van UDI'19. Ruim een halve eeuw later is het beheer nog steeds in handen van de familie Van de Burgt.

Het verhaal begint eind jaren zestig als de kantine van UDI'19 in aanbouw is. Jan van de Burgt zorgt goed voor de bouwers door hen iedere dag te voorzien van koffie. Als de kantine uiteindelijk af is, was het voor de club logisch om het kantinebeheer over te laten aan Jan.

Na ruim tien jaar neemt Jan afscheid, maar het beheer blijft binnen de familie Van de Burgt. Zoon Tonny staat op om de taken over te nemen. "Toen mijn vader moest stoppen vanwege gezondheidsredenen hebben we even iemand anders gezocht. Dat is ruim een jaar geweest", zegt Tonny.

"Er werd toen gezegd 'Tonny, is de kantine niets voor jou? Je hebt je vader vaak geholpen'. Zo ben ik gestart in 1982.”

(Tekst loopt verder onder video)

Na 22 jaar nam zus Wilma het kantinebeheer op haar beurt over van Tonny. Nog altijd staat ze in de kantine. "Als ik hier binnen kom, vind ik dat al helemaal super. Ik voel me hier helemaal thuis", aldus Wilma.

Na dit seizoen neemt Wilma afscheid als kantinebeheerder en dan komt er een einde aan het tijdperk Van de Burgt als beheerders van het clubhuis. Helemaal verdwijnen doet Wilma zeker niet, daarvoor is het veel te gezellig bij de club.

Om de familie Van de Burgt te bedanken voor ruim 50 jaar inzet is er vrijdagavond een jubileumfeest in de kantine.