Familie van musicalster Vajèn van den Bosch hard geraakt door corona

Vajèn van den Bosch heeft een zware corona-tijd achter de rug. Niet alleen werden al haar voorstellingen geschrapt, ook haar familie werd hard geraakt.

Dat vertelt de musicalster uit Oijen in het televisieprogramma Focus. “Mijn opa werd heel erg ziek en is ook komen te overlijden aan corona. Dat was nog helemaal aan het begin van de coronacrisis. En dan is het heel gek dat je geen afscheid van iemand kan nemen, want ik mocht er zelf niet bij. Dat is zó heftig. Je wil er eigenlijk bij zijn om de laatste dingen te zeggen of iemand vast te houden, maar dat mag gewoon niet. Heel heftig, een pittige tijd”, aldus Van den Bosch.

Haar Bossche collega Loïs van de Ven ondervond van dichtbij juist voornamelijk de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus: “Ook al woon ik nu bijna zes jaar in Amsterdam, ik kom heel graag in Den Bosch en bij mijn ouders. Ik ben een ontzettend familiemens. Gelukkig heb ik nog een opa en oma, die zijn allebei bijna negentig. Ik heb ze heel vaak gebeld om hun stem maar te kunnen horen in die periode.”

Ook op zakelijk vlak was het kommer en kwel voor de twee musicalsterren. Zo geeft Van de Ven toe dat ze al nadenkt over een mogelijke andere carrière: “Dat plan B spookt rond, maar ik doe er niks mee. Ik laat zo’n pandemie écht mijn droom en mijn liefde voor het vak niet afpakken.”

Inmiddels is de tendens wat hoopvoller. Van den Bosch zinspeelt erop dat ze begin volgend jaar weer op de planken staat: “Saturday Night Fever, waar ik in ga spelen, staat gepland voor januari. Ik denk dat we wel de goede kant op gaan.”

En waar de twee nog nooit eerder samenwerkten, komt daar volgens Van den Bosch binnenkort verandering in: “We gaan een concertje in de koepelgevangenis in Breda doen. Lekker samen zingen.”