FC de Rakt houdt poll over naam fusiegemeente Uden-Landerd

Het staat eigenlijk al zo goed als vast dat Maashorst de nieuwe naam wordt van de fusiegemeente Uden-Landerd, toch peilt de organisatie van het Toontje Verkuijlen toernooi hoe deelnemers en bezoekers erover denken. 

''FC de Rakt blijft het liefst bij Uden horen'', zegt Henk van den Broek. Met de toernooicommissie heeft hij bedacht om een poll te organiseren. Het jaarlijkse sportevenement is vernoemd naar de overleden oprichter van FC de Rakt en heeft een nieuwe opzet gekregen. Daarnaast is er dit jaar een 'fusiesausje' overheen gegoten.  

FC de Rakt blijft het liefst bij Uden horen

• Henk van den Broek, toernooicommissie

Burgemeesters aan de bal
''We brengen de wethouders en colleges van Uden en Landerd samen en laten ze tegen elkaar strijden'', aldus een trotse van den Broek. Hij laat zich niet uit over wie er wint maar geeft aan dat als de fusie van de twee gemeenten een feit is, iedere inwoner gewoon winnaar is.    

Tekst gaat verder onder de video.

Nieuwe opzet 
Het evenement is in een nieuw jasje gestoken. Er zijn maar liefst zes verschillende toernooitjes, waaronder dus de kraker tussen politici. Ook wordt er gefeest na het sporten.  Zo is er een foute party en een Duitse avond met bier en bratwurst. Het toernooi start op 21 juni en duurt drie dagen.