FC Den Bosch afgedroogd door Jong Ajax

FC Den Bosch ging vrijdagavond zwaar onderuit in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax: 5-1.

De Bosschenaren werden vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en binnen elf minuten was het al 2-0 voor Jong Ajax. Ekkelenkamp en Kühn konden scoren nadat de Bossche defensie makkelijk werd uitgespeeld.

Voor de rust hadden de Amsterdammers al goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. FC Den Bosch moest het doen met enkele kleine kansjes maar moest toch vooral de Amsterdamse aanvallen zien tegen te houden.

In de tweede helft werd het er niet beter op voor de Bosschenaren. Het spelbeeld bleef onveranderd en meer tegendoelpunten konden niet uitblijven. Opnieuw Ekkelenkamp scoorde de 3-0 in de 50e minuut en acht minuten daarna was Traoré verantwoordelijk voor de vierde treffer.

Ondanks de 4-0 bleef FC Den Bosch het wel proberen en dat leidde een kwartier voor tijd tot een doelpunt. Alexander Laukart schoot de bal van ver op de lat en Ruben Rodrigues kon in de rebound van dichtbij binnenwerken.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 5-1 door Traore die in de blessuretijd nog een hoekschop in het Bossche doel wist te werken.

Met de dikke nederlaag kwam er voor FC Den Bosch een einde aan een serie van zeven ongeslagen duels op rij.

advertentie

Lees ook deze artikelen