advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch betuigt spijt aan slachtoffer racisme

FC Den Bosch heeft zijn excuses aangeboden aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira voor het 'te snelle en onjuiste statement' dat er géén sprake was van racistische uitlatingen.

De aanvaller van Excelsior werd zondag in de Vliert in Den Bosch geconfronteerd met racistisch gedrag door FC Den Bosch-supporters. In een eerste reactie hierop, liet FC Den Bosch weten dat het niet om racisme ging. Daar komt de club nu van terug.  FC Den Bosch zegt diep geschrokken te zijn na nader onderzoek en geeft toe 'geblunderd' te hebben. Er zijn gesprekken gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Daaruit blijkt dat er wel degelijk racistische uitlatingen zijn gedaan vanaf de tribune. 

FC Den Bosch gaat verder onderzoek doen naar wat er is gebeurd en zal daarbij, naar eigen zeggen, alles in het werk stellen om de schuldigen te achterhalen en straffen.

De Bossche voetbalclub gaat met een totaalaanpak, en in samenspraak met alle betrokkenen in en rondom de club, op zoek naar manieren om soortgelijke incidenten aan te pakken en uit te bannen. In de loop van de week komt FC Den Bosch met een eerste actieplan om dit in werking te stellen.

Koffie
FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven is naar Rotterdam afgereisd om een kop koffie te drinken met het slachtoffer Ahmad Mendes Moreira. Daarnaast krijgen de daders, als het aan de raad van commissarissen ligt, een levenslang stadionverbod als ze gepakt worden.