advertentie Banner Trined

FC Den Bosch buigt pas in de slotfase voor NAC Breda

FC Den Bosch had maandagavond lange tijd zicht op een goed resultaat tegen kampioenskandidaat NAC Breda maar moest vlak voor tijd toch nog buigen: 2-1.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet al te veel. Opvallendste gebeurtenis was het snelle uitvallen van Mario Bilate bij NAC. Hij werd vervangen door Sydney van Hooijdonk. Die zag in de 15e minuut FC Den Bosch zomaar de voorsprong pakken. Dwayne Green zette de bal vanaf links prima voor en Jizz Hornkamp schoot vanuit de volley met de binnenkant van zijn voet fraai binnen: 0-1. NAC leek daarna pas echt wakker te worden. De Bredanaren kwamen vooral via de rechterkant vaak gevaarlijk door en dat leidde tot enkele hachelijke situaties voor het doel van Wouter van der Steen. 

FC Den Bosch verdedigde met man en macht en kwam er nog maar sporadisch uit. Felida (van grote afstand) en Soumaoro schoten beide nog een keer over. Namens NAC Breda was El Allouchi nog het dichtst bij de gelijkmaker maar hij schoot keihard op de paal. En Lex Immers wist de bal van korte afstand nog over te schieten. Ondanks een groot aantal corners bleef bij de rust de 0-1 op het bord staan.

Van Hooijdonk slaat toe

In de tweede helft bleek er aan het spelbeeld weinig veranderd en dat leidde al snel tot de bijna onvermijdelijke gelijkmaker. Sydney van Hooijdonk kreeg de bal vanuit een hoekschop zomaar voor zijn voeten en schoot simpel binnen. Opvallend genoeg ging de Bredase storm daarna toch wat liggen. NAC hield wel de overhand maar FC Den Bosch kwam eindelijk ook weer wat aan voetballen toe. De spanning nam toe en dat was ook te merken aan enkele opstootjes op het veld. Mede door het warme weer werd het een ware uitputtingsslag voor de spelers

Paco van Moorsel kreeg een kwartier voor tijd ineens een enorme kans op de 1-2 maar zijn schot werd gepareerd door doelman Olij. Kort daarna schoot invaller Don Bolsius voorlangs en knalde Jizz Hornkamp een vrije trap keihard op de keeper. Mats Deijl schoot vanuit de rebound voorlangs. Een 1-1 eindstand leek steeds dichterbij te komen maar in de 86e minuut was het opnieuw Van Hooijdonk die toesloeg. Eindstand 2-1 en geen punten voor FC Den Bosch dat opnieuw liet zien dat het ook een titelkandidaat erg lastig kan maken.