advertentie Banner Trined

FC Den Bosch en Almere City FC in evenwicht: 1-1

FC Den Bosch heeft donderdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Almere City FC. Het duel eindigde in 1-1.

De gasten uit Almere hadden vijf wedstrijden op rij gewonnen en die goede vorm bleek meteen na het eerste fluitsignaal. Almere nam de wedstrijd in handen en het was uitgerekend oud-FC’er Oussama Bouyaghlafen die zijn nieuwe ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Hij kopte in de 15e minuut een voorzet langs keeper Wouter van der Steen.

FC Den Bosch kwam er in de eerste helft maar moeizaam uit en kwam niet tot grote kansen. Don Bolsius, dit keer in de basis, had enkele goede acties aan de rechterkant maar dat leidde niet tot succes. FC Den Bosch ontsnapte op slag van rust nog aan de 0-2 maar de inzet van Ahannach werd nog net van de lijn gehaald door Frank Sturing.

Betere tweede helft

In de tweede helft draaide het ineens stukken beter bij de thuisploeg. De spelers slaagden er nu wel in om Almere onder druk te zetten en dat leverde al snel succes op. In de 48e minuut combineerde FC Den Bosch prima door de Almeerse verdediging heen. De inzet van Rik Mulders werd door Helstrup in zijn eigen doel gewerkt en dat betekende dus de 1-1.

De tweede helft werd een veel meer gelijkopgaande strijd dan in het eerste bedrijf. Beide ploegen gingen voluit voor de overwinning en dat leverde aan beide kanten ook mogelijkheden op. De beste kans op een tweede Bossche treffer kreeg in de 63e minuut Romano Postema. Hij kreeg de bal van Kevin Felida en schoot de bal hard op de Almeerse keeper. De inzet van beide teams leverde geen goals meer op en dus werd het een puntendeling, waar FC Den Bosch, gezien het verschil op de ranglijst, het meest tevreden mee was.