advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch en De Graafschap in evenwicht

FC Den Bosch sleepte vrijdagavond een zwaarbevochten punt uit het vuur tegen titelkandidaat De Graafschap: 2-2.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Tot grote kansen leidde het allemaal niet dus was de 0-0 ruststand vrij logisch.

Kort na de rust leek het allemaal heel erg mis te gaan voor de thuisploeg. In de 50e minuut produceerde Van Mieghem een schuiver van buiten het strafschopgebied waar keeper Wouter van der Steen zijn hand niet meer achter kreeg. En drie minuten later was het al 0-2. Ralf Seuntjens stond na een actie van een medespeler over rechts ineens voor een leeg doel en kon makkelijk binnentikken.

FC Den Bosch kwam toch weer snel terug in de wedstrijd. Twee minuten na de 0-2 scoorde Paco van Moorsel van dichtbij nadat Rodrigues de bal in zijn richting kopte. De Graafschap leek kort daarna 1-3 te maken maar de goal vanaf de middellijn van Branco van den Boomen werd afgekeurd. De bal lag namelijk niet stil nadat er een vrije trap was toegekend.

Twaalf minuten voor tijd was het FC Den Bosch dat wel wist te scoren. Doelman Jurjus van De Graafschap werkte een vrije trap van Rodrigues slecht weg en Leo Vaisanen kon daarop de 2-2 binnenkoppen. En dat betekende alweer het tiende gelijkspel van FC Den Bosch van het seizoen.