advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch in eigen huis te sterk voor MVV: 2-0

FC Den Bosch heeft dinsdagavond ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. MVV Maastricht werd in De Vliert met 2-0 geklopt.

De spelers van FC Den Bosch kwamen in witte shirts het veld op voorzien van het rugnummer 3. Dit om Jordy van der Winden een hart onder de riem te steken, de verdediger die opnieuw lang is uitgeschakeld door een zwarte knieblessure.

De openingsfase van het duel was voor MVV. De gasten hadden een veldoverwicht en kregen na tien minuten een goede kans op 1-0 maar ook na meerdere inzetten vlak achter elkaar ging de bal niet in het doel. De eerste echte kans voor FC Den Bosch kwam pas na 30 minuten en dat was meteen ook een enorme. Ryan Trotman werd op links weggestuurd en zette prima voor maar Jizz Hornkamp schoot de bal naast. Het was wel het teken dat FC Den Bosch langzaam de overhand kreeg. Vlak voor rust kreeg Dwayne Green nog een kans op een treffer maar zijn inzet rolde net naast het doel.

De eerste goal viel in de 56e minuut en kwam op naam van Dhoraso Moreo Klas, die voor het eerst in de basis mocht beginnen. De middenvelder kwam vanaf links naar binnen en passeerde de Maastrichtse doelman met een bekeken schot in de verre hoek. MVV zette na de Bossche treffer een tandje bij maar dat leidde niet tot grote kansen. In de 63e minuut was het opnieuw FC Den Bosch dat het doel wist te vinden. De ingevallen Don Bolsius gaf een prima voorzet vanaf de rechterflank en Ryan Trotman kopte de bal eenvoudig binnen.

En met de 2-0 was het duel eigenlijk wel gespeeld. MVV kon FC Den Bosch niet meer in gevaar brengen en de Bosschenaren scoorden, ondanks enkele mogelijkheden in de slotfase, ook niet meer. Door de overwinning is FC Den Bosch gestegen naar de negende plaats met zes punten uit vier duels.