FC Den Bosch in slotfase onderuit bij VVV Venlo: 2-1

FC Den Bosch leek vrijdagavond op weg naar drie punten in de uitwedstrijd tegen VVV Venlo. Na een turbulente slotfase wonnen de Limburgers alsnog met 2-1.

FC Den Bosch begon aan het duel met het koppel Hornkamp en Stiers in de spits. Tot veel doelgevaar leidde dat niet direct, maar ook de thuisploeg dwong in de eerste helft niet veel af. Het eerste echte schot was na dik een kwartier van Johansson van VVV Venlo maar dat ging over.

Jizz Hornkamp kwam na ruim een half uur uitdrukkelijk in beeld. Eerst met een schot over het doel, kort daarop met een kopbal die ook over de lat zeilde. Daarbij kwam de Bossche spits hard in aanraking met doelman Zima. Hornkamp kon nog even door maar moest in de 38e minuut toch geblesseerd van het veld en werd vervangen door Roy Kuijpers.

Kort voor rust leek VVV Venlo op 1-0 te komen maar keeper Wouter van der Steen had een prachtige redding in huis om dat te voorkomen.

Venijn in de staart

Ook na de rust werden de toeschouwers in Venlo niet getrakteerd op een regen aan kansen. De thuisploeg kreeg na een kwartier een prima kans maar het schot van Sorga ging naast. In de 67e minuut was het FC Den Bosch dat de score opende. Roy Kuijpers kwam goed door aan de rechterkant en knalde de 0-1 binnen.

Het begon er steeds meer naar uit te zien dat de Bosschenaren de drie punten mee naar huis konden nemen maar twee prachtige treffers in de slotfase verstoorden dat feestje. In de 86e minuut was het eerst Roemer die van grote afstand de bal langs keeper Wouter van der Steen krulde. Vier minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap en die werd keihard in de kruising geschoten door Koglin.

In de blessuretijd zette FC Den Bosch nog alles op alles maar het bleef bij 2-1. Een zure nederlaag dus opnieuw voor het team van trainer Jack de Gier.