FC Den Bosch kan weinig uitrichten tegen ADO Den Haag maar scoort nog twee keer: 3-2

FC Den Bosch had een zware zondagmiddag tegen ADO Den Haag. De Bosschenaren kwamen er nauwelijks aan te pas en verloren het uitduel met 3-2.

De thuisploeg nam na de aftrap het initiatief meteen in handen. Het momentum werd na acht minuten onderbroken omdat ADO-supporters vuurwerk het veld op gooiden wat voor de nodige rookontwikkeling zorgde. Na de hervatting was het vooral ADO dat aanviel en FC Den Bosch dat moest verdedigen.

De eerste poging van Bossche kant was in de 16e minuut via Ahannach, die van buiten de 16 naast schoot. Vijf minuten laten pakte de thuisploeg de leiding. Verheydt kopte een voorzet binnen en Wouter van der Steen kreeg er pas achter de doellijn een hand achter. Voor FC Den Bosch was het hopen op spaarzame kansen. Zo schoot Soufyan Ahannach kort na de openingstreffer van afstand op de lat.

ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij en dus was het geheel onverwacht dat FC Den Bosch in de 35e minuut toch op 1-1 kwam. Roy Kuijpers kreeg na een vuurpijl van Ahannach via Jizz Hornkamp de bal voor de voeten en passeerde koeltjes doelman Koopmans. Ondanks vijf minuten blessuretijd werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

Zelfde spelbeeld

Na de rust veranderde er niet veel wat betreft het spelbeeld. ADO Den Haag ging op jacht naar een nieuwe voorsprong en voor FC Den Bosch bleef het loeren op een uitbraak. In de 55e minuut was het opnieuw Verheydt die scoorde. Hij kon redelijk vrijstaand vanuit een voorzet de bal achter doelman Wouter van der Steen koppen. 2-1 dus en daarmee was de thuisploeg nog niet tevreden. De Bossche verdediging moest vol aan de bak om verdere treffers proberen te voorkomen.

Met Zuijderwijk en Stiers als extra aanvallende impulsen probeerde trainer Jack de Gier wat meer gevaar te stichten in de Haagse verdediging. In de 78e minuut leek Roy Kuijpers ineens de gelijkmaker op zijn voet te krijgen maar hij wist een lange voorzet niet goed aan te nemen. Vijf minuten later werd het duel definitief beslist. Jorn van Hedel moest met rood van het veld na het neerhalen van de doorgebroken Besuijen in het strafschopgebied. Verheydt voltooide vanaf de penaltystip zijn hattrick.

Nadat een vierde Haagse treffer wegens buitenspel was afgekeurd kwam het Bossche tiental in de blessuretijd nog tot scoren. Invaller Berte ging goed door over links en Ahannach kon de 3-2 binnenschieten. Dat gaf de score een draaglijker aanzien maar de zege van ADO Den Haag was verdiend.