Jack de Gier

FC Den Bosch klopt Telstar met 4-1, trainer De Gier tekent jaar bij

Na de zure nederlaag van vorige week had FC Den Bosch vrijdag het vizier wél weer op scherp staan. In De Vliert werd Telstar met 4-1 verslagen. En trainer Jack de Gier tekende voor een jaar bij.

De Gier moest onder andere Soufyan Ahannach en Ringo Meerveld missen. Daardoor konden Roy Kuijpers en Sebastiaan van Bakel in de basis starten. En voor laatstgenoemde was dat de eerste keer. In de beginfase ontbrak het nog aan grote mogelijkheden voor beide doelen. De ban werd gebroken in de 23e minuut. Verdediger Junior van der Linden kon een voorzet van Jorn van Hedel binnenkoppen toen de doelman van Telstar uit zijn doel kwam maar naast de bal greep. 

Sebastiaan van Bakel ging kort daarop naar de grond in het strafschopgebied maar scheidsrechter Smit zag er geen overtreding in. Van Bakel haalde in de 28e minuut zijn gram door de 2-0 binnen te werken, zijn eerste goal in Bossche dienst. Hij kon vanuit de rebound binnenschieten na een goede actie over links van Postema. Tegenstander Telstar slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden. Jizz Hornkamp nam namens FC Den Bosch het vijandelijke doel nog een keer onder vuur maar zijn vrije trap kon worden gekeerd.

Score loopt weer op

Wat vorige week tegen Eindhoven niet lukte, lukte FC Den Bosch nu wel weer: het afmaken van de kansen. Zeven minuten na de rust kwam de 3-0 op het bord. Na een snelle aanval gaf Romano Postema de bal voor op Jizz Hornkamp en die schoot via het been van een Telstar-verdediger binnen. Het werd in de 71e minuut helemaal een top-avond voor Sebastiaan van Bakel. Hij kwam goed door over de linkerflank en schoot simpel de 4-0 binnen. Een kleine tien minuten later kwam Telstar toch nog op het scorebord via een treffer van Bronkhorst.

Het bleef uiteindelijk bij 4-1 en in de slotfase bracht FC Den Bosch nog het nieuws naar buiten dat trainer Jack de Gier ook volgend seizoen in De Vliert actief zal zijn. Hij tekende voor een jaar bij. Dat bericht werd met applaus ontvangen door een groep supporters die zich achter de tribunes had verzameld en die met het nodige vuurwerk de aanwezigheid liet blijken.