advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch knokt zich na dramatische start terug tegen Jong Ajax: 2-2

Een dramatische start van de wedstrijd deed FC Den Bosch vrijdagavond bijna de das om tegen Jong Ajax. Maar het werd in De Vliert toch nog knap 2-2.

Trainer Erik van der Ven moest opnieuw improviseren met zijn opstelling omdat maar liefst elf spelers ontbraken door blessures en een schorsing. Daaronder ook de complete verdediging die normaalgesproken in de basis had gestaan. Vooraf was het dan ook vooral de vraag hoe lang FC Den Bosch stand zou weten te houden tegen de talentvolle Amsterdamse aanvallers. Niet lang, zo bleek. Binnen vijf minuten was het al 0-2. Brobbey benutte eerst een strafschop en vlak daarna werkte hij een voorzet langs keeper Wouter van der Steen. 

Een afstraffing dreigde, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Wel werd nog twee keer een bal van de lijn gehaald door de Bossche verdedigers. Tussendoor kreeg FC Den Bosch zelf ook nog wel mogelijkheden. Bongiovanni kreeg een enorme kans op aangeven van Hornkamp maar zijn schot ging recht op de keeper af. Diezelfde Bongiovanni had pech toen een schot van afstand fraai over de keeper heen krulde maar op de paal eindigde. Verder werden de Bossche aanvallen vooral gekenmerkt door onnauwkeurigheid, zodat er uiteindelijk weinig echte kansen uit voortkwamen.

Trotman gouden wissel

Na de pauze kwamen bij FC Den Bosch Paco van Moorsel en Ryan Trotman in het veld en dat leverde al snel resultaat op. Kevin Felida gaf een voorzet vanaf links, Ryan Trotman was er eerder bij dan keeper Kotarski en kopte de 1-2 binnen. Bij FC Den Bosch was er ineens toch weer hoop en dat leidde tot schietkansen voor Ringo Meerveld en Rik Mulders, maar beiden schoten over. Verdedigend zag het er in de tweede helft ook een stuk beter uit aan Bossche kant en daardoor werd Jong Ajax minder gevaarlijk dan voor rust. 

In de 73e minuut was het opnieuw Trotman die de 2-2 leek te gaan binnenkoppen na een mooie voorzet van Felida. Dit keer had de Amsterdamse doelman echter wel een goede redding in huis. Een paar minuten later kwam de inmiddels verdiende gelijkmaker er toch. De ingevallen Don Bolsius gaf voor vanaf de linkerkant en Ryan Trotman schoot koelbloedig de 2-2 binnen. Bij Jong Ajax lukte er niet veel meer en bij FC Den Bosch groeide het vertrouwen dat er nog meer te halen viel dan een gelijkspel. 

In de 84e minuut belandde een van richting veranderd schot van Kevin Felida zomaar op de lat, en daar had FC Den Bosch dus opnieuw pech. In de slotfase probeerden beide ploegen nog de overwinning uit het vuur te slepen en dat leverde in de blessuretijd nog een paar hachelijke situaties op voor het Bossche doel. Het bleef bij 2-2 en daar mochten ze bij FC Den Bosch best trots op zijn gezien alle blessures en de snelle 0-2 achterstand.