advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch knokt zich naar derde zege op rij

FC Den Bosch heeft vrijdagavond in De Vliert met 3-2 gewonnen van Jong FC Utrecht.

Het was voor de Bosschenaren de derde zege op rij. Makkelijk ging het niet voor de ploeg van trainer Erik van der Ven. FC Den Bosch kwam twee keer op achterstand maar sleepte in de slotfase toch nog de overwinning uit het vuur.

Lege vakken

Stadion De Vliert was een stuk stiller dan normaal vanwege de straf die de KNVB had opgelegd voor het racisme-incident van november vorig jaar. De vakken met de harde kern bleven daardoor leeg. Door strenge controles aan de poorten duurde het lang voordat de supporters die wel binnen mochten hun zitplaats op konden zoeken.

FC Den Bosch had in de beginfase meteen het betere van het spel maar zag Jong FC Utrecht toch de score openen. Acheffay maakte in de 24e minuut de 0-1 na een snelle counter. Een tweede tegenvaller was dat na een half uur Mats Deijl met een blessure naar de kant moest. Hij werd vervangen door Luuk Brouwers.

Kort daarna kon er toch gejuicht worden in De Vliert. Danny Verbeek maakte met een bekeken schot de 1-1. Een fout op het middenveld van FC Den Bosch zorgde ervoor dat Jong FC Utrecht toch met een voorsprong de rust in ging. Arweiler was verantwoordelijk voor de 1-2.

Teruggeknokt

Een paar minuten na de rust was het evenwicht al weer hersteld. Uit een hoekschop kopte Pedro Marques de 2-2 binnen. Het duurde uiteindelijk tot de 80e minuut voordat FC Den Bosch voor het eerst op voorsprong wist te komen. Ruben Rodrigues kroonde zich tot matchwinner. Hij maakte de 3-2 nadat doelman Houweling een schot van Alexander Laukart nog wist te keren.

Dat betekent dus de derde overwinning op rij voor FC Den Bosch. De ploeg staat nu op de tiende plaats met 38 punten uit 26 duels. Het verschil met de nummer zes is nog maar drie punten.