FC Den Bosch krijgt pak slaag van Excelsior: 0-5

FC Den Bosch ging vrijdagavond in De Vliert hard onderuit tegen Excelsior. Na een lesje effectief voetbal werd het maar liefst 0-5.

FC Den Bosch begon aan de wedstrijd met twee van de vier nieuwkomers in de basis. Preben Stiers kwam naast Jizz Hornkamp in de spits te staan en Rick Zuijderwijk kreeg een positie op het middenveld. Daar was door het vertrek van Ringo Meerveld naar Willem II een plekje vrijgekomen. Van Meerveld werd voor de wedstrijd nog afscheid genomen in De Vliert.

Hattrick Dallinga

Na wat speldenprikjes over en weer was de eerste echt grote kans na ruim een kwartier voor Jizz Hornkamp. De Bossche spits verlengde een goede voorzet met de hak maar de bal ging er net niet in. De Bossche verdediging zag er twee minuten later niet goed uit toen Dallinga een aanval die hij zelf opzette ongehinderd kon afmaken. 0-1 voor Excelsior dus. Een paar minuten later was het al 0-2 door diezelfde Dallinga. Hij werd opnieuw vrijgelaten door de Bossche defensie en rondde uiterst koel af. In de 30e minuut tekende Thijs Dallinga zelfs voor een hattrick. Zijn 0-3 volgde na opnieuw een snelle aanval waar de Bossche defensie geen antwoord op had.

FC Den Bosch slaagde er maar naar niet in een gevaarlijke aanval op te zetten en had in de 40e minuut geluk dat doelman Van der Steen de 0-4 door Azarkan wist te voorkomen. Meteen daarna was het dan toch bijna 1-3 maar de prima kopbal van Stiers werd net voor de lijn gepakt door de Rotterdamse keeper.

Vruchteloze achtervolging

Trainer Jack de Gier stuurde na de pauze Ryan, Van Hedel en Ahannach het veld in in plaats van Van den Bogert, Van Beijnen en Zuijderwijk. Dat leidde kort na de hervatting tot een grote kans voor Stiers maar zijn schot ging ruim over. Er volgde een periode met kansen over en weer maar beide ploegen hadden het vizier niet helemaal op scherp staan. Met Roy Kuijpers voor Ricardo Kip kreeg FC Den Bosch nog een extra aanvallende impuls maar door de 0-3 achterstand speelde de ploeg met weinig vertrouwen. Dat bleek onder meer uit een aantal ballen die Jizz Hornkamp niet tussen de palen kon mikken.

Excelsior bleef simpel op de been en een kwartier voor tijd was het, wie anders, Thijs Dallinga, die de 0-4 maakte na een vlot lopende aanval. Trainer Jack de Gier bracht daarop nog een nieuwkomer in het veld: Berte mocht het nog even proberen in plaats van Stiers. Door de enorme achterstand was de wedstrijd natuurlijk allang gespeeld, al ging FC Den Bosch nog wel op zoek naar een eretreffer. Die kwam er niet, maar wel de 0-5. Niemeijer schoot van buiten de 16-meter simpel in de hoek en Wouter van der Steen kon opnieuw vissen.

Het kon het feestje op de M-Side in ieder geval niet verstoren, ondanks de zware nederlaag bleven de supporters de hele wedstrijd luidruchtig achter hun ploeg staan.