advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch krijgt pak slaag van Telstar: 6-1

FC Den Bosch beleefde maandag een uitermate zware avond in de Keuken Kampioen Divisie. Het uitduel tegen Telstar werd met maar liefst 6-1 verloren.

Een historische wedstrijd, zo werd de wedstrijd in de loop van de dag ineens bestempeld. Vanwege de strengere coronamaatregelen was het namelijk voorlopig de laatste wedstrijd in het betaald voetbal mét publiek. Historisch werd de wedstrijd uiteindelijk vooral vanwege de hoge score. 

Thuisploeg Telstar had in de eerste helft al snel een overwicht en kwam in de 13e minuut op 1-0. Sebastian Soto werd op het randje van buitenspel diep gestuurd en schoof de bal eenvoudig onder doelman Wouter van der Steen door. FC Den Bosch kon geen vuist maken en slaagde er niet in om gevaarlijk te worden voor het doel van de thuisclub. Telstar kreeg ook niet veel kansen maar toch werd het in de 29e minuut 2-0. Uit een hoekschop kon doelman Van der Steen een kopbal van Soto nog tegenhouden maar in de rebound knalde hij de bal toch tegen de touwen. 

Trainer Erik van der Ven van FC Den Bosch greep in door verdediger Declan Lambert van het veld te halen en te vervangen door rechtsbuiten Don Bolsius. De Bosschenaren werden met een derde aanvaller erbij eindelijk wat dreigender. Het duurde echter tot de 45e minuut voor de eerste echte Bossche doelpoging een feit was. Bolsius kwam met een goede actie door over rechts en zijn voorzet werd door Jizz Hornkamp over gekopt. Meteen daarna ontsnapte FC Den Bosch nog aan de 3-0 toen verdediger Bronkhorst alleen voor de keeper kwam, maar hij schoot naast.

Van kwaad tot erger

Kort na de rust ging de Bossche hoop op een goed resultaat al snel verloren. In de 47e minuut kon Glynor Plet ongehinderd de 3-0 binnenkoppen uit een hoekschop. FC Den Bosch bleef het wel proberen en kreeg via Jizz Hornkamp enkele goede mogelijkheden. De goals vielen echter aan de andere kant. Ilias Bronkhorst schoot een vrije trap zomaar in het doel omdat keeper Wouter van der Steen als aan de grond genageld stond. In de 72e minuut knalde invaller Van Velzen na een goede actie hard binnen en daarmee was het al 5-0. 

Een paar minuten later redde Jizz Hornkamp toch nog de Bossche eer. Hij reageerde het snelste op een voorzet die het strafschopgebied binnen kwam. 5-1 dus en de derde goal deze competitie van Hornkamp. Het was niet de laatste goal van de wedstrijd. Acht minuten voor tijd dook Bronkhorst ineens op voor de Bossche doelman en tikte een verre voorzet nog net binnen. Eindstand dus 6-1.

‘Overklast’

“Een wedstrijd om snel te vergeten”, vatte doelman Wouter van der Steen, tevens aanvoerder van FC Den Bosch, het samen voor de camera van Fox Sports. “We zaten eigenlijk geen moment in de wedstrijd en werden op alle fronten overklast door Telstar. En ik zelf zag er ook niet goed uit bij een paar doelpunten”, aldus Van der Steen.

Trainer Erik van der Ven heeft nu een week de tijd om zijn ploeg weer op scherp te krijgen. Dinsdag 6 oktober komt Almere City FC op bezoek in De Vliert, waar het publiek dus niet bij kan zijn.