advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch laat zich verrassen door Helmond Sport: 1-2

FC Den Bosch heeft maandagavond in eigen stadion een pijnlijke nederlaag geleden tegen Helmond Sport: 1-2.

Vooraf gezien leek het een geschikt duel voor de Bosschenaren om de smadelijke 6-1 nederlaag tegen Telstar enigszins weg te poetsen. Maar dat kwam er dus niet van.

Na een eerste helft zonder hoogtepunten kwam de wedstrijd na de pauze toch nog op gang. Helmond Sport kon kort na elkaar twee keer profiteren van balverlies van Den Bosch. In de 53e minuut was het Arno van Keilegom die met een mooie sleepbeweging keeper Wouter van der Steen wist te passeren. Zes minuten later was het 0-2. Kevin Felida leed, al dan niet na een overtreding, balverlies en Kerim Loukili plaatste de bal van behoorlijke afstand langs de Bossche keeper.

Daarna was FC Den Bosch pas echt wakker en kwamen er ook echte kansen. Voor een groot deel was dat te danken aan invaller Don Bolsius die erg dreigend was op de rechtervleugel. In de 63e minuut gaf hij een prima voorzet op Jizz Hornkamp die fraai binnenkopte en zijn vierde treffer van het seizoen liet aantekenen. Hornkamp vormde in de aanval een duo met nieuweling Romano Postema die regelmatig liet zien dat van hem nog wel wat verwacht mag worden.

In het restant van het duel gingFC Den Bosch hard op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde nog een aantal behoorlijke kansen op. In de blessuretijd kregen Hornkamp en Bolsius allebei nog een grote mogelijkheid maar de 2-2 viel niet meer. Een nederlaag dus voor de Bossche ploeg die zich nu snel moet zien op te laden voor de inhaalwedstrijd van donderdag tegen Almere City FC.