Jos van Helvoirt / FC Den Bosch

FC Den Bosch legt het af tegen derdedivisionist UNA

FC Den Bosch heeft in de vierde oefenwedstrijd deze zomer geen vuist kunnen maken tegen derdedivisionist VV UNA. Op bezoek in Veldhoven werd het 2-0.

De wedstrijd in Veldhoven was voor Jack de Gier de vierde gelegenheid om zijn ploeg aan het werk te zien. Wat hij in de eerste helft zag, zal hem niet hebben bevallen.

Binnen het kwartier kwamen de Bosschenaren namelijk verrassend op achterstand. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sten Senders de openingstreffer binnen. Weer een kwartier later bracht Serhat Koc de gastheren op 2-0. De ex-FC Eindhoven en Helmond Sport speler kopte raak. Rust.

Kevin Felida

Vroeg in de tweede helft trok FC Den Bosch het spel meer naar zich toe, maar tot grote kansen leidde het niet, tot de absolute slotfase.

In de 60e minuut bracht trainer Jack de Gier een karrevracht aan wissels binnen de ploeg. Daaronder: Kevin Felida. De middenvelder maakte zijn eerste minuten na een zomer met interlandvoetbal, waarin Felida zijn debuut maakte voor Curaçao. Voor hem bestaat veel interesse uit binnen- en buitenland en FC Den Bosch is happig op een verkoop.

Ook in deze wedstrijd kreeg proefspeler Ricardo Kip weer speelminuten. De oud-pupil van De Gier (Almere City) zit zonder club sinds een weinig succesvol avontuur in Griekenland.

Opstelling FC Den Bosch (aftrap) : Sikking, De Groot, Verkooijen, Metz, Roos, Kip, Van Hees, Maas, Trotman, Lambert, Scheij.
Opstelling FC Den Bosch (vanaf 60') : Sikking; Van Hedel; Van Grunsven; Van den Bogert; Zimmer; Felida; Van der Heijden; Meerveld; Van Bakel; Leijten; Kuijpers.