FC Den Bosch legt het af tegen NEC Nijmegen: 4-1

De zege van afgelopen vrijdag gaf FC Den Bosch geen vleugels in het inhaalduel tegen NEC Nijmegen. De thuisploeg won dinsdag in de Goffert vrij eenvoudig met 4-1.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam in de tweede minuut van de voet van Jizz Hornkamp. Het schot van de Bossche topscorer werd gepakt door de Nijmeegse doelman. De eerste kans voor NEC werd wél meteen een doelpunt. Tavsan gaf voor vanaf rechts en Javier Vet kon redelijk ongehinderd binnenkoppen. Kort daarna had het ook al 2-0 kunnen staan maar Wouter van der Steen greep goed in toen Bruin ineens alleen op hem af kwam. 

De beste kansen in de eerste helft waren voor de thuisploeg maar FC Den Bosch had ook mogelijkheden. Romano Postema kwam net tekort om een slappe terugspeelbal in de Nijmeegse defensie af te straffen. En een afstandsschot van Dwayne Green werd met veel moeite gestopt door doelman Branderhorst van NEC. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog drie mogelijkheden om de score uit te bouwen maar bij de thee stond het nog steeds 1-0.

Snelle 2-0

Meteen na de hervatting was het wel 2-0. Bij FC Den Bosch waren ze kennelijk nog niet helemaal wakker want binnen 15 seconden lag de bal achter doelman Wouter van der Steen door opnieuw Javier Vet. FC Den Bosch moest dus voor de zoveelste keer dit seizoen vol in de achtervolging maar slaagde er nauwelijks in om een goede aanval op te zetten. In de 57e minuut ontsnapte FC Den Bosch aan de 3-0. Bruin omspeelde Wouter van der Steen maar Kevin Felida kon het schot nog uit het doel werken. De 3-0 kwam er wel in de 69e minuut. Tavsan krulde de bal van buiten het strafschopgebied langs de Bossche doelman in het net. 

FC Den Bosch moest het doen met wat schoten van afstand van Green en Moreo Klas maar die leverden geen gevaar op. Bij FC Den Bosch mocht in het laatste kwartier de nieuwe aanwinst Soufyan Ahannach zijn eerste minuten maken. Hij zag dat het in de 80e minuut 4-0 werd voor NEC. Odenthal kon een vrije trap vanaf rechts binnenkoppen. FC Den Bosch kwam vlak daarna toch nog op het scorebord. Paco van Moorsel scoorde dit seizoen al een paar keer op fraaie wijze en dit keer poeierde hij van afstand de bal in de kruising. Het was een schrale troost in een duel waar de Bosschenaren toch meer van hadden verwacht na het goede resultaat van vrijdag.