advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch niet voorbij tiental Jong PSV

FC Den Bosch heeft het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie geopend met een 2-2 gelijkspel bij Jong PSV.

De Bosschenaren speelden bijna de hele tweede helft met een man meer maar konden het overwicht niet uitdrukken in de score.

De eerste helft was Jong PSV de betere ploeg. Maar de eerste goal kwam toch van FC Den Bosch. In de achtste minuut gaf debutant Abdulsamed Abdullahi meteen zijn visitekaartje af. Hij begon aan een solo aan de rechterkant en schoot vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de kruising: 0-1.

Daarna nam de thuisploeg het heft in handen en werd voor de rust nog een 2-1 stand bereikt. Twee fraaie schoten van Mohammed Ihattaren waren keeper Wouter van der Steen te machtig.

Tot opluchting van de Bosschenaren werd diezelfde Ihattaren na de pauze aan de kant gehouden. De kanteling in de wedstrijd kwam vlak daarna toen Jong PSV met een man minder op het veld kwam te staan. De Haas mocht vertrekken nadat hij Ryan Trotman in een kansrijke positie had neergehaald. De bijbehorende vrije trap werd vervolgens prachtig binnengeschoten door Danny Verbeek.

FC Den Bosch was daarna de bovenliggende partij en de Eindhovenaren kwamen er nog maar nauwelijks uit. Gescoord werd er echter niet meer. De Bosschenaren waren regelmatig dreigend maar echt grote kansen leverde dat niet op. En dus hielden beide ploegen een punt over aan de seizoensopening.