advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch ontvangt weer publiek; ‘Dit hebben we echt gemist'

De oefenpot tegen Roda JC van zaterdag 8 augustus wordt een bijzondere wedstrijd voor FC Den Bosch. De club mag dan voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer publiek toelaten.

“Publiek hebben we echt gemist”, zegt woordvoerder Ester Bal. Seizoenkaarthouders en sponsoren mogen een kaartje kopen voor de wedstrijd. Zij zijn dan verzekerd van een plekje in het stadion.

Door de anderhalvemetermaatregel heeft FC Den Bosch te maken met een maximaal aantal supporters in het stadion, maar waar deze streep ligt is moeilijk te zeggen. “Het minimum aantal bezoekers is 1400”, vertelt Bal. “Maar als er veel mensen uit hetzelfde gezin komen die naast elkaar mogen zitten wordt er meer ruimte gecreëerd.”

Om ervoor te zorgen dat de supporters niet allemaal tegelijk naar het stadion komen, worden bezoekers ingedeeld in verschillende tijdsloten. Op deze manier kan de anderhalve meter afstand bij binnenkomst in acht gehouden worden.

Voor FC Den Bosch is de ontmoeting met Roda JC niet de eerste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van Erik van der Ven sloot de eerste wedstrijden in de voorbereiding tegen Nivo Sparta (9-0) en De Treffers (5-0) winnend af.