advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch pakt in slotfase de zege tegen FC Dordrecht: 2-1

FC Den Bosch heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht werd zondag met 2-1 gewonnen.

Het was allerminst een eenvoudige zege voor de Bosschenaren die vorige week in de verloren wedstrijd tegen De Graafschap nog een prima indruk hadden achtergelaten. FC Dordrecht gaf veel minder ruimte weg en liet FC Den Bosch het spel maken. Dat leverde de ploeg veel balbezit op maar weinig kansen. Ryan Trotman was na 4 minuten nog het dichtst bij een treffer maar zijn schot werd gepakt door de doelman. FC Dordrecht loerde op een snelle uitbraak en in de 34e minuut kwamen de gasten op 0-1. Keeper Wouter van der Steen werkte een kopbal van Kevin Jansen niet goed weg waardoor Jansen de bal in de rebound kon binnenschieten.

In de tweede helft speelde FC Den Bosch met meer dreiging en kwamen er meer doelpogingen, al bleven de grote kansen schaars. In de 51e minuut kwam een afgeslagen bal vanuit een hoekschop voor de voeten van Kevin Felida die van grote afstand de bal laag binnenschoot: 1-1. De ingevallen Lars Miedema was in de 70e minuut dichtbij de 2-1 maar zijn kopbal belandde op de kruising.

De overwinning kwam er alsnog voor FC Den Bosch en op een behoorlijk curieuze manier. Bij een corner kopte Steven van der Heijden hard op het hoofd van ploeggenoot Paco van Moorsel en op die manier vloog de bal langs de keeper. Van Moorsel was extra blij met de treffer omdat hij kort daarvoor nog een goede kans op de 2-1 had laten liggen. FC Den Bosch ontsnapte kort daarna nog aan de gelijkmaker toen Dordrecht een bal op de paal schot. De 2-1 bleef echter staan en daarmee kon FC Den Bosch dus drie belangrijke punten bijschrijven.