FC Den Bosch opgelucht na uitspraak in zaak Jordania, maar nieuwe investeerder blijft nodig

FC Den Bosch is tevreden met de uitspraak in de zaak tussen de club en Kakhi Jordania. De club moet de Georgiër zo'n 240.000 euro betalen, maar is vooral blij dat de soap ten einde is. 'De situatie heeft ons gegijzeld gehouden, nu kijken we vooruit.'

"Voor iedereen met een blauwwit hart is het een onzekere periode geweest. Velen waren bang voor het voortbestaan van de club. Wij hadden vanaf het begin vertrouwen in een goede afloop, maar je blijft natuurlijk afhankelijk van hoe de Rechtbank het ziet", laten de advocaten van de club weten. 

Directeur Rob Almering slaakt ook een zucht van verlichting. "We hebben maanden, zo niet jaren moeten wachten. Maar dit is slechts één van de wedstrijden die we spelen", doelt hij op de benarde financiële situatie van de club.

Tekst gaat verder onder de video.

De rechtszaak tegen de Georgiër heeft volgens de advocaten een zware wissel getrokken op de club: "Liever waren we er daarom in onderling overleg uitgekomen", zeggen zij. "De situatie heeft ons lang gegijzeld gehouden en zolang je er geen streep onder kunt zetten, kun je niet echt verder. Nu kijken we vooruit."

Dat vooruitkijken begint met het strikken van een nieuwe investeerder. Ondanks de redelijk positieve uitslag is 240.000 euro voor het huidige FC Den Bosch een smak geld, in een tijd waarin het water de club al aan de lippen staat

Hoger beroep

Jordania kan nog drie maanden lang in hoger beroep gaan tegen het vonnis. De club verwacht niet dat een eventueel hoger beroep kansrijk is. Wij achten de kans dat het Gerechtshof voor wat betreft de vordering van Jordania in hoger beroep tot een ander oordeel komt minimaal."

Mocht Jordania in beroep gaan, doet de club dat ook.