FC Den Bosch rekent af met FC Dordrecht: 2-6

FC Den Bosch heeft vrijdagavond aangetoond dat ze dit seizoen absoluut niet als laatste wil eindigen in de Keuken Kampioen Divisie. De uitwedstrijd tegen de nummer voorlaatst, FC Dordrecht, werd met 2-6 gewonnen.

De Bosschenaren kenden een uitstekende eerste helft in Dordrecht. Al in de 9e minuut kwam de 0-1 op het bord. Een hoekschop voor de thuisclub leidde een razendsnelle counter in van FC Den Bosch. Romano Postema bediende Ringo Meerveld die beheerst binnenschoot. Na enkele kansen over en weer verdubbelde FC Den Bosch in de 21e minuut de score. Soufyan Ahannach had een prachtige dieptepass in huis die Postema ineens vrij voor de keeper zette. En Postema rondde gedecideerd af. Na ruim een half uur spelen werd het zelfs 0-3. Na een knappe aanval gaf Mats Deijl voor op Ringo Meerveld die voor de tweede keer kon scoren.

Hattrick Meerveld

Ook na de pauze was FC Den Bosch aanvankelijk duidelijk de betere ploeg. Dat leidde in de 57e minuut tot een voorsprong van 0-4. Jizz Hornkamp kapte een verdediger uit en schoot de bal in de touwen. Daarna verslapte de concentratie enigszins in de Bossche defensie en was het na treffers van Musaba in de 64e en 66e minuut ineens 2-4. Het zag er nog even gevaarlijk uit voor FC Den Bosch totdat uitblinker Ringo Meerveld in de 84e minuut nog een kunststukje in huis had. Hij slalomde door de Dordtse verdediging en schoof beheerst de 2-5 binnen, zijn derde treffer van de avond. 

De Bossche scoringsdrang was daarmee nog niet voorbij want twee minuten voor tijd mocht Jizz Hornkamp ook nog de 2-6 binnenschieten. Dat gebeurde vanaf de strafschopstip nadat Romano Postema was neergelegd. Een daverende overwinning dus voor FC Den Bosch maar daarmee is de laatste plaats nog niet verlaten. De ploeg is FC Dordrecht nu tot op één punt genaderd.