advertentie Banner SNLR.nl

Ruben Rodrigues

FC Den Bosch speelt gelijk maar verliest ook

FC Den Bosch heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Excelsior. Maar de reputatie van de club liep ook een deuk op.

Dat laatste had alles te maken met het stilleggen van de wedstrijd in de eerste helft. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira reageerde bijzonder emotioneel op naar het leek racistische geluiden vanaf de M-Side en kon even niet verder. Volgens scheidsrechter Gerrets nam hij daarop de speler even tegen zichzelf in bescherming door van het veld te gaan.

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek ging in gesprek met de supporters om de gemoederen te kalmeren. Het incident werd meteen veelbesproken op Twitter.  Onder andere Memphis Depay vroeg zich af hoe lang dit soort incidenten nog moeten voorkomen. Dit onder de hashtag SayNoToRacism.

'Kraaiengeluiden'

FC Den Bosch liet in een reactie weten afstand te nemen van alles wat met racisme of discriminatie te maken heeft, maar dat daar in dit geval geen sprake van was. Het ging volgens de club om zogeheten ‘kraaiengeluiden’, die al jaren te horen zijn als een buitenspeler van de tegenpartij de tribune passeert.

Wel waren er Sinterklaasliedjes te horen, maar de club zegt dat uit videobeelden en audio niet blijkt dat er sprake was van racistische uitlatingen tegen de speler. “Mochten er nieuwe beelden opduiken die op iets anders wijzen dan gaan we dat uiteraard bekijken”, laat de woordvoerder van de club weten.

Tumultueus duel

De wedstrijd zelf was op zich ook al tumultueus genoeg. FC Den Bosch kwam na een kwartier op achterstand door een geplaatst schot van Vloet maar een paar minuten later kon Ruben Rodrigues na een geslaagde combinatie alweer de 1-1 aantekenen. Uitgerekend Mendes Moreira zette vlak na het hervatten van de wedstrijd zijn ploeg weer op voorsprong met een diagonaal schot vanaf de rand van de 16-meter. Hij vierde dat doelpunt vervolgens uitgebreid voor de Bossche supporters, wat het vuurtje nogmaals opstookte.

Kort na rust kon FC Den Bosch opnieuw gelijkmaken. Mats Deijl benutte een penalty nadat de sterk spelende Bouyaghlafen werd vastgehouden. De gasten uit Rotterdam kwamen in de 66e minuut voor de derde keer op voorsprong. Meijer kon simpel scoren nadat hij de bal via het been van Stefan Velkov voor zijn voeten kreeg.

FC Den Bosch toonde opnieuw veerkracht en het was opnieuw Ruben Rodrigues die scoorde. Hij kon de 3-3 binnenkoppen na een mooie voorzet van Danny Verbeek. Voor FC Den Bosch toch nog een aardige afsluiter van een middag die werd overschaduwd door het incident met Mendes Moreira.