FC Den Bosch tegen Jong AZ dit keer de dupe van penalty in blessuretijd

Afgelopen vrijdag leverde een strafschop in blessuretijd FC Den Bosch nog de zege op tegen TOP Oss. Maandag tegen Jong AZ bezorgde het de Bosschenaren een 2-1 nederlaag.

In een koud en winderig Wijdewormer moest FC Den Bosch proberen te winnen van Jong AZ en zodoende de laatste plaats over te doen aan die ploeg. Maar dat bleek al snel een hele klus. Na 7 minuten ontsnapte FC Den Bosch aan een achterstand toen Aboukhlal op de paal schoot en ook de rebound er niet in ging. Of het aan de weersomstandigheden lag of niet, FC Den Bosch slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden.

In de 36e minuut werd een treffer van Jong AZ afgekeurd omdat vlak daarvoor een overtreding was gemaakt op de Bossche verdediger Soares Fonseca. Toch werd het vlak voor de rust nog 1-0. Aboukhlal schoot de bal op de paal en die kwam vervolgens voor de voeten van Evjen die de kans simpel afmaakte.

Verdiende gelijkmaker

Na de pauze kwam FC Den Bosch beter voor de dag dan in de eerste helft. De ploeg slaagde er nu wel in kansen te creëren. In de 56e minuut was het bijna 1-1 maar Romano Postema zag zijn inzet op de paal belanden. Kort daarna stond ook de lat Bosch’ succes in de weg na een kopbal van Hornkamp. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch. In de 68e minuut kopte verdediger Soares Fonseca vanuit een hoekschop de 1-1 binnen.

Beide ploegen gingen daarna vol voor de overwinning en de meeste kansen waren voor de thuisploeg. Jong AZ had er een strafschop voor nodig om te scoren en dat gebeurde pas in de blessuretijd. Doelman Wouter van der Steen haalde volgens de scheidsrechter Tijani Reijnders neer en die benutte zelf de penalty. Een nederlaag dus voor FC Den Bosch en een gemiste kans om de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie te verlaten.