advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch van laatste plaats na veegpartij tegen Roda JC: 7-0

FC Den Bosch haalde vrijdagavond in De Vliert ongenadig hard uit tegen Roda JC. De 7-0 (!) zege zorgde er ook voor dat de ploeg nu de laatste plaats op de ranglijst heeft verlaten.

FC Den Bosch ging tegen Roda JC door met waar het vorige week tegen FC Dordrecht mee was geëindigd: scoren dus. Na de 2-6 van afgelopen vrijdag stond het nu bij rust al 4-0 voor de Bosschenaren, een ongekende score voor het team dat toch zo’n teleurstellend seizoen achter de rug heeft. Maar ineens lijkt alles te lukken bij FC Den Bosch, en dan vooral in de voorhoede. 

De score werd in de 8e minuut geopend door Jizz Hornkamp. Hij profiteerde van slecht verdedigen bij de Limburgers en knalde de bal nonchalant in de kruising. Een minuut later was het Romano Postema die door de verdediging van Roda slalomde en de 2-0 binnenschoot. Verdediger Steven van der Heijden scoorde nog nooit voor FC Den Bosch maar schoot in de 13e minuut wel van afstand de 3-0 binnen. Daarna kreeg Jizz Hornkamp nog een aantal kansen op meer maar het duurde tot de 40e minuut voordat de 4-0 op het bord kwam. Soufyan Ahannach nam de bal knap mee, kon alleen op de keeper af en maakte zijn eerste treffer in Bossche dienst.

Aanvallers op scherp

Ook na de pauze hadden de Bossche aanvallers er kennelijk nog geen genoeg van. In de 48e minuut bediende Ahannach met een prachtige steekpass Romano Postema en die had geen moeite om de doelman te passeren: 5-0 dus. Tien minuten later was het alweer tijd voor de derde treffer van Postema en de 6-0 voor FC Den Bosch. Een uittrap van doelman Van der Steen werd doorgekopt, Postema kon doorlopen en haalde verwoestend uit. 

De verdedigers van Roda JC hadden het daarna even iets rustiger maar in de 82e minuut werden ze toch weer getrakteerd op een tegentreffer. Mats Deijl gaf vanaf rechts prima voor en Jizz Hornkamp kopte bij de tweede paal de 7-0 binnen. In de slotfase kreeg dezelfde Hornkamp ook nog de kans om een hattrick op zijn naam te krijgen maar zijn schot na een hoekschop ging over het doel. Het bleef uiteindelijk bij 7-0. Een echte monsterzege dus en die zorgde er ook voor dat de Bosschenaren de laatste plaats op de ranglijst nu hebben verlaten. FC Dordrecht verloor namelijk van MVV en de Dordtenaren zijn nu de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.