advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch verliest in blessuretijd met 1-0 van FC Eindhoven

FC Den Bosch kon vrijdagavond in het uitduel tegen FC Eindhoven het net niet vinden en kreeg in de blessuretijd het deksel op de neus: 1-0.

Beide ploegen mochten eindelijk weer eens voetballen voor wat publiek. Maar in de eerste helft kregen de spaarzaam aanwezige toeschouwers in het Jan Louwers Stadion nog geen goals te zien. FC Den Bosch wist in de voorgaande drie duels aan de lopende band te scoren maar die lijn werd niet doorgetrokken. 

Er waren wel wat kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Zo kon Jizz Hornkamp in de openingsfase een keer op de keeper af maar doelman Swinkels was er net op tijd bij. Aan de andere kant was er ook zo’n mogelijkheid voor oud-FC Den Bosch-speler Jort van der Sande maar daar greep Wouter van der Steen op tijd in. Romano Postema kreeg aan Bossche kant een drietal mogelijkheden maar was niet zo scherp voor de goal als in de afgelopen duels.

Kansen niet benut

Dat het niet de avond was van Postema, bleek ook na de pauze. Eerst kreeg Hornkamp nog een goede schietkans, maar daarna was het in korte tijd drie keer Romano Postema die had moeten scoren voor FC Den Bosch. De eerste poging werd gestopt door de doelman, de tweede grote kans ging naast en de derde keer was het opnieuw Swinkels die redde. 

Ook FC Eindhoven kreeg kansen maar slaagde er vooralsnog niet in te scoren. Vijf minuten voor tijd was Soufyan Ahannach nog dichtbij een Bossche treffer maar zijn vrije trap vloog over het doel. In de blessuretijd was het alsnog FC Eindhoven dat met de drie punten aan de haal ging. Joey Sleegers scoorde de enige treffer in een wedstrijd waarin FC Den Bosch toch volop mogelijkheden had maar dit keer niet scherp was voor het doel.