advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

FC Den Bosch verliest maar tankt vertrouwen

Met 4-2 verliezen en toch met een goed gevoel van het veld stappen. Dat deed FC Den Bosch maandagavond na de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

Vooraf was het voor iedereen de vraag wat het jonge en onervaren FC Den Bosch kon uitrichten tegen een van de titelkandidaten. Maar vooral in de eerste helft verraste de ploeg vriend en vijand.

Brutaal van start

De Graafschap kwam erg stroef uit de startblokken en FC Den Bosch voetbalde brutaal en vol vertrouwen. De Bosschenaren kregen ook enkele goede kansen op een treffer via Hornkamp, Van Moorsel, Trotman en Soumaoro. De ploeg zocht snel de aanval, vaak via een uitstekende Kevin Felida en via de opkomende backs Dwayne Green en Mats Deijl. De Graafschap had nog geen schot op doel afgevuurd toen ze in de blessuretijd van de eerste helft toch op 1-0 kwam. Verdediger Van Huizen kopte binnen uit een corner. En dat was op dat moment bepaald geen terechte stand. 

Na de thee kwamen de Superboeren, met oud-FC’ers Danny Verbeek en Ralf Seuntjens in de basis, een stuk feller uit de startblokken. Toch was het opnieuw FC Den Bosch dat via spits Jizz Hornkamp het publiek liet opveren. Hij schoot een bal vanaf links keihard op de kruising. Van Mieghem liet meteen daarop de kans op 2-0 liggen. In plaats daarvan werd het 1-1. Felida kwam snel op over rechts en gaf hard voor, en verdediger Lelieveld werkte de bal in eigen doel. Meevallertje dus voor FC Den Bosch.

Snel beslist

Kort daarna werd binnen enkele minuten de wedstrijd toch in het voordeel beslist van De Graafschap. Van Mieghem maakte 2-1 nadat zijn inzet nog van richting werd veranderd. Vlak daarna was het 3-1 door een rake kopbal van Lieftink. Het werd enigszins geflatteerd 4-1 door een prima afstandsschot van Opoku. Dat het nog 4-2 werd was niet meer dan terecht. Jizz Hornkamp kopte een voorzet van invaller Bolsius prima binnen. Een persoonlijk succesje voor de spits die na lang blessureleed een prima wedstrijd speelde.

Redelijk tevreden

Verder kwam de ploeg van trainer Erik van der Ven niet meer, maar na afloop was hij voor de camera’s van Fox toch behoorlijk tevreden. Hij baalde alleen van de gemiste kansen in de eerste helft. “We stonden goed in de organisatie en je zag dat De Graafschap het daar ontzettend moeilijk mee had, zeker in de eerste helft. Alleen sta je uiteindelijk helaas met lege handen,” aldus Van der Ven.