FC Den Bosch verliest met ‘noodelftal’ laatste wedstrijd van het seizoen

FC Den Bosch heeft woensdagavond het seizoen afgesloten met een nederlaag. Met een geïmproviseerd basiselftal verloren de Bosschenaren het uitduel tegen MVV met 3-1.

Trainer Jack de Gier moest door blessures en coronagevallen 16 spelers missen en had dus weinig opties over voor zijn basisopstelling. Uiteindelijk stonden er zeven verdedigers op het veld en drie aanvallers. En op de bank zaten keeperstrainer John Vos en assistent-trainer Paul Verhaegh, die op 37-jarige leeftijd dus ineens nog kans had op speelminuten. In de aanval stond wel gewoon Jizz Hornkamp en die kreeg voorafgaand aan de wedstrijd nog de prijs uitgereikt voor de beste speler in de vierde periode. 

In de eerste helft moest FC Den Bosch bijna een half uur spelen om gevaar te stichten. Een vrije trap van Jizz Hornkamp kon worden gekeerd door de Limburgse doelman en kort daarna kreeg Romano Postema de kans om aan te leggen maar zijn schot ging over het doel. In de 31e minuut kwam MVV op 1-0. Sven Blummel, nog niet zo lang geleden in Den Bosch actief, verraste doelman Wouter van der Steen met een schot dat zomaar bij de eerste paal binnenviel. FC Den Bosch kreeg daarna nog wat kansjes via vrije trappen maar die leverden geen resultaat op.

Op zoek naar doelpunten

Na de thee liet FC Den Bosch zien zich niet zomaar bij een nederlaag neer te leggen. Ook met een fantasie-opstelling kwamen er mogelijkheden voor vooral Jizz Hornkamp en Romano Postema maar die vonden steeds keeper Havekotte op hun weg. MVV bleek effectiever in de afwerking. In de 58e minuut kopte Kostons de bal langs Wouter van der Steen voor de 2-0 en tien minuten kwam de 3-0 op het bord en die treffer kwam op naam van Naudts. 

Vijf minuten voor tijd kreeg FC Den Bosch een vrije trap nadat Burnet was neergehaald buiten het strafschopgebied. Jizz Hornkamp liet deze kans niet liggen en knalde zijn 20e treffer van het seizoen binnen. 3-1 dus en daar veranderde niets meer aan. FC Den Bosch sluit het seizoen daarmee af op de voorlaatste plaats met 32 punten uit 38 duels.