FC Den Bosch verliest spektakelstuk tegen Cambuur met 3-5

FC Den Bosch liet koploper Cambuur Leeuwarden vrijdagavond in De Vliert zweten voor de punten. Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk in 3-5.

Het zag er aanvankelijk slecht uit voor degenen die hoopten op een spannende wedstrijd. Het eerste schot van Cambuur Leeuwarden op doel ging er namelijk meteen in bij FC Den Bosch. En dat was na 4 minuten. Oratmangoen schoot op doelman Wouter van der Steen maar die slaagde er niet in de bal tegen te houden. De koploper domineerde de wedstrijd en leek op weg naar een makkelijke zege. Vooral toen topscorer Mühren vanaf elfmeter de 0-2 kon binnenschieten na een overtreding van Soares Fonseca op de doorgebroken Kallon. 

Maar na die tweede tegentreffer begon FC Den Bosch zich langzaam terug te vechten in de wedstrijd. Na een halfuur miste Romano Postema de eerste echt grote kans. Maar een paar minuten later was hij wel trefzeker. Sturing kopte op doelman Stevens en vanuit de rebound viel de 1-2 binnen. En kort nadat Oratmangoen de kans op 1-3 liet liggen was het FC Den Bosch dat op slag van rust opnieuw scoorde. Postema gaf dit keer goed voor vanaf links en Moreo Klas kon binnenschuiven. En dat betekende een toch wel onverwachte 2-2 ruststand.

Meteen weer een achterstand

Na de pauze keek FC Den Bosch binnen een minuut alweer tegen een achterstand aan. Na een goede combinatie schoot Breij op doelman Van der Steen en Green kon het gekraakte schot net niet van de lijn halen. 2-3 dus en meteen een flinke domper voor FC Den Bosch. De ploeg kon dus opnieuw in de achtervolging en Cambuur deed zijn uiterste best om de voorsprong te vergroten. Dat leidde tot mogelijkheden aan beide kanten, iets meer voor de gasten uit Leeuwarden. 

Omdat Cambuur niet bepaald de beste wedstrijd van het seizoen speelde, bleef FC Den Bosch in de wedstrijd. En in de 74e minuut stond ineens de 3-3 op het bord. Jizz Hornkamp legde van buiten de 16 meter aan voor een schot en passeerde doelman Stevens. Al het harde werk van FC Den Bosch werd meteen daarna weer teniet gedaan toen Doodeman uit een vrije trap de 3-4 langs Wouter van der Steen kon koppen. Dus konden de Bosschenaren opnieuw beginnen en Cambuur loerde op de counter. In de blessuretijd benutte Oratmangoen de ruimte die was ontstaan in de Bossche verdediging en hij maakte de 3-5. Voor FC Den Bosch resteerden weer eens een keer de complimenten maar de punten gingen naar Friesland.