advertentie Banner SNLR.nl

FC Den Bosch: waarschijnlijk meer spelers weg

FC Den Bosch gaat er vanuit dat de komende weken nog enkele spelers gaan vertrekken bij de club.

Dat laat de club weten in een ‘tussenstand’ die is gepubliceerd op de website. Daarin wordt ook gezegd dat een overname door een ‘potentiële, nieuwe aandeelhouder’ er voorlopig niet in zit.

De club is nog druk bezig om voor 26 augustus een sluitende begroting te hebben. Daarnaast dreigt nog een nieuwe rechtszaak tegen de club door Kakhi Jordania, die onlangs zijn overname van de club verboden zag worden. FC Den Bosch werkt naar eigen zeggen nu aan een ‘normalisering van het kostenniveau’. Van daaruit wil de club dan werken richting een toekomst met nieuwe investeerders.

Het vertrek van spelers zou een deel van de financiële problemen van de club kunnen oplossen. Dit door de extra  transferinkomsten en een kostenvermindering in de salarissen. Maar volgens de clubleiding staan er geen spelers in de etalage. Alleen met spelers die zelf weg willen, wordt gesproken over een vertrek.

Bij de supporters was de laatste tijd vooral op internet veel kritiek op een in hun ogen gebrek aan openheid bij het bestuur van FC Den Bosch. Sinds het vertrek van Jordania vroegen fans zich af wat dan wel het ‘plan B’ was van de club. Supporters laten op social media weten dat ze bang zijn dat nu ‘dure’ spelers als Velkov, Vaisanen en Van der Steen de club gaan verlaten en dat de selectie dusdanig wordt afgezwakt dat de sportieve prestaties van afgelopen seizoen bij lange na niet gehaald gaan worden.

Aan de andere kant is er blijkbaar bij andere supporters genoeg animo om naar het stadion te gaan: het aantal verkochte seizoenkaarten ligt al een stuk hoger dan vorig jaar.